KeiSolidair - Engageer u met uw collega's

Dit jaar organiseert Een Hart voor Limburg reeds voor de vijfde maal de actie KEISOLIDAIR.
Organisaties en bedrijven gaan hierbij op een creatieve, eigenzinnige of sportieve manier geld inzamelen voor oa. Een Hart voor Limburg.  Onder het motto ‘verdien niets dan respect’ geven ondernemingen zo vorm aan hun sociaal engagement.

 

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen 

Bedrijven zien steeds meer in dat wat ze doen een effect heeft op onze samenleving. Een Hart voor Limburg wil ook een inhoudelijk aanbod presenteren aan bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen willen implementeren. Gezamenlijk kijken we naar de meerwaarde die deze aanpak kan hebben voor het bedrijf en de medewerkers.

Zo willen we een nieuwe dimensie geven aan de solidariteitsbeweging die we in de gang gezet hebben met Een Hart voor Limburg.

 

Ingezamelde middelen

De ingezamelde middelen worden door  Een Hart voor Limburg ingezet voor de financiële ondersteuning van projecten en doordat we ook meer en meer naar de voorgrond treden als innovator  en bruggenbouwer kunnen we ook op die manier meer kansen creëren voor kinderen en jongeren met een beperking en in kansarmoede. 


Wat?

 Enkele bedrijven doen doorheen het jaar een aantal acties waardoor ze KEISOLIDAIR zijn maar het hoogtepunt van de actie, met een opeenvolging van initiatieven, situeert zich in het najaar. (zie verder)


Aan ideeën geen gebrek binnen jullie bedrijf?  Interesse om een bedrijfseigen-actie  uit te werken? Worden er wafels gebakken en verkocht, wordt er deelgenomen aan een sportevenement waarbij men zich laat sponsoren,…alles kan!

 

Voor bedrijven (groot of klein) die graag KEILOSIDAIR zouden zijn maar geen inspiratie hebben een actie te bedenken, kunnen onderstaande instapacties misschien een oplossing zijn!

 

Nieuw : kant-en-klaar acties

Onder het thema FIT & GEZOND kan er deelgenomen worden aan volgende actie:

 

Het verpakken en verkopen van een gezond vieruurtje (bestaande uit een vruchtensap, een gezonde reep en een notenmengeling)

 

Deelnemen is eenvoudig, gezond, plezant, teamversterkend en…de opbrengst komt ten goede aan de meest kwetsbaren van onze maatschappij! 

 

Download hier de volledige informatiebundel en het bijhorende draaiboek.

 

Heeft u ook interesse of wilt u nog meer informatie?

Contacteer ons via  011 878 599 of mail naar info@eenhartvoorlimburg.be

 

Deelnemende bedrijven KeiSolidair 2016

 

De medewerkers van Carglass nv zullen net als voorgaande jaren een avondje gratis werken door ruiten te herstellen en te vervangen. Dit is gepland op donderdag 22september 2016. 


 

Logo L&TLiswood & Tache gaat samen met de bedrijven gevestigd in de SILO voor KeiSolidair Rocks. Er zullen vijf keien van ondernemer tot ondernemer doorgegeven worden, waarbij iedere ondernemer geacht wordt zijn duit in het zakje te doen. De actie  sluit af op 31 december  2016.

.

Doen ook mee:

 

logo YARLogo Fintegra

 


 

Logo KBCIn de maand november zullen er in alle KBC-kantoren in Limburg gezonde vieruurtjes verkocht
worden ten voordele van KeiSolidair.
  


  

De leerlingen van het Sint-Jan Berchmansinstituutin Zonhoven bakken en
verkopen koekjes in het kader van hun project ‘Integrale Opdracht'. De opbrengst hiervan gaat KeiSolidair naar Een Hart voor Limburg
 


 

't Kapstokske is een winkel in Leopoldsburg met tweedehandskledij waar minderbeelden, jong en oud, tegen een voordelige prijs degelijke kledij kunnen vinden. 't Kapstokske schenkt de opbrengst van de verkoop van 1 week aan KeiSolidair. 

 

 


 

 Vandersanden Group doet het ganse jaar door acties. In 2016 steunt zij het Belgisch Centrum voor eleidehonden in Tongeren. Ze doet een tweede actie waarbij elk personeelslid een stappenteller heeft. Per 50.000 stappen geeft Vandersanden 1 euro. 

 


  

Wist je dat Kumpen dit jaar voor de vijfde keer meedoet aan KeiSolidair?  In 2016 luidt het motto 'Fit en gezond met KeiSolidair'.  

In het kader hiervan 7 van de collega's zullen deelnemen aan de Dodentocht op vrijdag 12 augustus, nl. Sien Van Der Have, Sanne Bakkers, Geert Medaerts, Eric Joors, Jan Duchateau, Erwin Servaes en Lieven Gorinsek?

 

Wist je ook dat dit jaar de volgende medewerkers al zeker meedoen aan de 'Afvalrace' en tussen de 5 en 10 kg willen vermageren voor het goede doel: Patrick Houben, Danny Bodson, Patrick Wauters, Rik Walpot, Stefan Bartsch, Klaus Lechermann, Elena Altaravichene en Josette Leurs en dat Luc Bogaers zich al heeft opgegeven om deel te nemen aan de 'Rookstopmarathon'?

 

Daarnaast zijn er de jaarlijks terugkerende acties zoals de K-Party van vrijdag 27 mei ll. in De Pachthoeve die weer een enorm succes was mede dankzij de bijdrage van de eigen DJ Eric Joors.  

De werknemers kunnen ook een eigen initiatief voorstellen voor het goede doel.

 


 

De leerlingen van de middenschool Kindsheid Jesu te Hasselt engageren zich elk schooljaar voor het goede doel. Bedoeling is om de jongeren bewust te laten beleven welke noden er zijn bij andere kinderen, bevolkingsgroepen of volkeren. Samen willen zij zich inzetten voor de toekomst van mensen. Het hele schooljaar zijn leerlingen en leerkrachten aandachtig voor medemensen in nood.
Zij doen dit door allerlei acties zoals een kerstmarkt, sponsorwandeling,
klasverkoop, … De opbrengst wordt verdeeld onder vier goede doelen, waaronder Een Hart voor Limburg (verder ook kinderen in Peru, Brazilië en Burundi).

 


  

Lommel United trekt dit jaar in het kader van KeiSolidair volop de kaart van ‘kom op tegen kanker’ en zet zijn schouders onder het project Levensloop.  Ook de jeugdploegen zullen hier aan meewerken.

 


  

De medewerkers van de firma Mathieu Gijbels zullen de actie KeiSolidair van een Hart voor Limburg steunen met een smakelijk initiatief.   Zo organiseren zij in december een POP-UP restaurant waarbij de opbrengst Keisolidair naar de projecten van Een Hart voor Limburg gaat. 

 


 

Ook in het Jessa Ziekenhuis kan je in de maand november een gezond
vieruurtje aankopen ten voordele van het Jessa Fonds (=een subfonds van Een Hart voor Limburg)
Je kan ook een gift schenken via overschrijving aan het Jessa Fonds op het
rekeningnummer BE10 0000 0000 0404 van de Koning Boudewijnstichting,
Brederodestraat 21 te 1000 Brussel. Vermeld in de bankmededeling steeds de
unieke code  *** 012/0380/00801***. Giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf
40 euro.


 

Medewerkers van Coca-Cola doen mee aan Levensloop in Genk.

 


Medewerkers van EY lopen mee in Dwars door Hasselt en steunen de projecten van Een Hart voor Limburg.

 


Ucare organiseert op 18 november een herfst-gezellige-lunch (gezonde soep –en broodjesassortiment) ten voordele van de actie Keisolidair. Inschrijven voor 4/11 op

 

 


Enkele voorbeelden van voorgaande edities, ter inspiratie