De 58-jarige Riny Domen was de gelukkige winnaar van de Eendjesrace, en daarmee ook van de auto, een Mercedes A-klasse. “Ik bibber op mijn benen”, aldus Domen. “Ik vond de actie een geweldig idee. We hebben dan ook meteen 100 eendjes gekocht bij de Lions club van Bree. En dan krijg je telefoon dat je de auto gewonnen hebt. Gelukkig heb ik een lieve man. Onderweg hierheen hebben we afgesproken dat mijn huidige wagen de deur uitgaat en dat ik met de Mercedes ga rijden. En mijn man? Die heeft zijn camionette, hé.” 
 
Wat Riny niet wist, was dat haar eendje eigenlijk pas als derde het einde bereikte, maar nummers één en twee bleven in de afsluitdraad haken. 
Daardoor glipte het derde gele eendje hen voorbij. “Een super spannende race”, zegt ook Kristie Deckers, coördinator van Een Hart voor Limburg. 
“We hadden ook heel wat kijklustigen langs de Demer, mensen die als het ware kwamen supporteren voor hun eendje. Dit maakt echt iets wakker bij de mensen.” Ook volgens Stijn Coninx is solidariteit de essentie van het hele gebeuren. “De Eendjesrace is ludiek en laagdrempelig, dat vinden mensen fijn. Op die manier ken iedereen zijn (st)eendje bijdragen.” 
Het ingezamelde geld krijgt alweer mooie bestemmingen bij kwetsbare kinderen. “Deze week start de nieuwe projectoproep”, zegt Kristie Deckers. 
“De oproep richt zich op initiatieven die maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren betere kansen wil bieden en hun ontwikkeling stimuleren. 
Op die manier kunnen zij hun plaats innemen in de maatschappij.” 
Ga terug naar overzicht