Dit schreef Koenraad Nijssen, historicus, recensent van Het Belang van Limburg over het boek: ‘Luk Machiels heeft op gedreven wijze een bijzondere historische thriller weten te schrijven. Met een uitmuntende kennis van de historische feiten legt hij krachtig de link tussen een (onverwerkt) oorlogsverleden en de realiteit in het West-Duitsland van na het Wirtschaftswunder. Hij houdt met zijn intrige, tegen die achtergrond, de lezer constant in spanning, tot en met een overvallende ontknoping.’

 

De opbrengst van het boek is bestemd voor de projecten van Een Hart voor Limburg.

 

Je kan ‘Kraaienvoer ‘rechtstreeks bestellen bij Luk Machiels (luk.machiels@telenet.be) of bij Uitgeverij Vertelpunt (info@vertelpunt.be). Dit levert het meeste op voor Een Hart voor Limburg omdat er dan geen vergoeding dient betaald te worden aan de boekhandel. De prijs, incl. verzending, bedraagt 23 euro.

 

Je kan het boek ook bestellen via bol.com of bij de boekhandel. Dit levert minder op voor Een Hart voor Limburg omdat dan een vergoeding aan de boekhandel dient betaald te worden.

 

Korte inhoud van het boek:

 

Het verhaal houdt het midden tussen een familietragedie en een misdaadverhaal. Het speelt zich af in Duitsland tijdens de periode van 1938 tot 1984. Horst Ressler, gardist binnen de lijfwacht van Adolf Hitler, treedt in het huwelijk met Traudl Rotherstein. Na enkele euforische jaren krijgen beide families de ene mokerslag na de andere te verwerken. Na de oorlog pikt wat er nog van de Resslers en Rothersteins overblijft de draad weer op en, zoals miljoenen andere Duitsers, timmeren zij aan een nieuwe toekomst. (Deel I).

 

Maar het noodlot blijft hen achtervolgen. Tijdens de zomer van 1976 wordt Rolf Ressler, de zoon van Horst en Traudl, verdacht van een moord. Zijn hand in deze misdaad kan niet worden bewezen, evenmin kan een andere verdachte in het vizier worden genomen. (Deel II).

 

Totaal onverwacht biecht in de lente van 1984 plots een stervende de moord op, maar die overlijdt zonder de kans te krijgen het motief te onthullen. In alle discretie wordt die bekentenis nagetrokken en door het leggen van nieuwe verbanden vallen uiteindelijk alle deeltjes van het obscure ‘Ressler-drama’ op de juiste plaats. (Deel III).

 

Paperback, 242 p.

 

Luk Machiels (°10.11.55), de auteur, woont in Kortessem, is gehuwd en vader van een dochter.

Hij was gedurende zijn gehele loopbaan werkzaam in het secundair onderwijs: het Heilig-Grafinstituut in Bilzen.

Hij schreef verscheidene heemkundige- en geschiedkundige werken. Het meest succesvolle was: “De Keltische erfenis, riten en symbolen in het volksgeloof” (1993, Mens en Cultuur Uitgevers, Gent), dat hij schreef samen met Eddy Valgaerts.

Ook zijn boeken “Landschap en volksgeloof in Keltisch perspectief” (2000) en “Onbelicht verleden” (2004) bereikten in Vlaanderen het beoogde publiek.

Hij verzorgde over deze thematiek gedurende twee decennia talloze rondleidingen en lezingen. Na “Kasteel Oudewater, dertig jaar later” (2013) is “Kraaienvoer” zijn tweede retro-thriller.

Ga terug naar overzicht