… voor kinderen, jongeren en volwassenen, al dan niet met een beperking, die samen een dag spenderen in en rond het sportcentrum van Halen. Ze worden verdeeld in groepjes van een zestal personen en krijgen een hele dag om samen te genieten van een aanbod van meer dan 50 activiteiten. Dit aanbod bestaat zowel uit animatie als uit sportieve en socio-culturele activiteiten die worden begeleid door meer dan 200 onbezoldigde vrijwilligers.

 

Het project is actief in Halen maar de Adviesraad ziet de basis ervan meer en meer opduiken in andere concepten buiten Halen. Op zich al een duurzame prestatie die men alleen maar kan toejuichen. Dit werkt kansenbevorderend voor een grote groep kinderen, jongeren en volwassenen.

 

Op Twinsporten krijgen kinderen met een beperking van 0 tot 18 jaar de kans om kennis te maken met een uitgebreid aanbod aan activiteiten. Ze leren nieuwe sporten kennen, ontmoeten mensen en werken en spelen in groep. Daartegenover krijgen ook mensen van jeugd-, sport- en culturele verenigingen de kans om de mogelijkheden te zien die deze kinderen en jongeren hebben. Op die manier zijn er in Halen al een aantal sportverenigingen gestart met een aparte G-sportwerking.

 

Elke editie sluit af met een wereldrecordpoging, waarbij men het groepsgevoel in de kijker zet maar ook toont dat elke deelnemer, elk individu, even belangrijk is om de wereldrecordpoging te laten slagen.

Een Hart voor Limburg steunt met 3 750 euro.

 

Ga terug naar overzicht