De Muziekbank

VRT in samenwerking met de Muziekbank, Fonds Een Hart voor Limburg en onze collega's Streekfonds West-Vlaanderen en Streekfonds Oost-Vlaanderen.

In het Eén-programma “Merci voor de Muziek” met Bart Peeters en Nora Gharib kon je zaterdag 26/12/2020 het verhaal van Lotte zien.

Lotte is een meisje van 17 jaar. 6 jaar geleden is haar papa gestorven aan hartfalen. Haar mama heeft het sindsdien heel moeilijk waardoor Lotte veel taken in het huishouden op zich neemt. Dat is gezien haar leeftijd uitzonderlijk. Bovendien heeft het gezin het ook niet breed. Om te ontspannen vindt ze steun in muziek en daarom volgt ze sinds september 1u per week pianoles. Ze kan thuis helaas niet oefenen, want haar keyboard is defect.

Caroline, de zorgcoördinator bij Lotte op school heeft zoveel bewondering voor haar dat ze uit eigen initiatief een oproep voor een piano lanceerde op facebook. Daar kwamen zoveel reacties op dat ze nu met een overschot aan piano’s zitten.

Al van bij ons eerste contact gaf Caroline aan dat ze met deze piano’s graag iets meer wou doen. Ook Lotte die tijdens de opname haar piano overhandigd kreeg, vindt het belangrijk dat de andere piano’s op een goeie plek terecht komen. Dat het hier om jongeren in een kansarme omgeving gaat, is voor haar extra motiverend. En dus doet VRT hiervoor beroep op de Muziekbank.

Geef muziek een kans

De Muziekbank is het prachtige initiatief van onze collega’s het Streekfonds West-Vlaanderen maar door de grote vraag naar instrumenten en steun voor muzikale projecten voor kansarme jongeren wordt de werking uitgebreid naar de andere Streekfondsen waaronder ook Een Hart voor Limburg en het Streekfonds Oost-Vlaanderen.

De Muziekbank zorgt voor instrumenten – tweedehands of nieuw – voor kansarme kinderen of jongeren met talent voor muziek.

De Muziekbank steunt ook muzikale projecten van organisaties en/of verenigingen die werken met kansarme jongeren zoals hiphop- of songwriterworkshops met bekende muzikanten. Samen met hen zorgen wij ervoor dat de instrumenten bij deze jongeren in onze Provincie terecht komen.

Heb jij een instrument dat je graag wenst te doneren; surf naar www.demuziekbank.be en geef muziek een kans!

De Muziekbank

Heb je nog vragen? 

Profielfoto Hanne Geusens_zonder witte rand

Hanne helpt je vraag verder via 011/87.87.19

Contacteer Hanne via e-mail