COVIDA

COVIDA werkt met kansarme puberjongens met een verstandelijke beperking en bijkomende gedrags- en/of emotionele problemen. Deze jongeren beschikken vaak niet of te weinig over de nodige sociale vaardigheden en/of probleemoplossend vermogen om hen te wapenen in het verdere leven. Zij hebben nood aan actieve training die hun kansen vergroot in het maatschappelijke leven.

Samen grenzen verleggen door ervaringsleren

COVIDA wil hen meenemen in een traject van 3 jaar dat hen stapsgewijs (ook letterlijk) sterker zal maken. Een training, maar zonder het gevoel van ‘pedagogische sessies’, vooral praktisch en gericht op ervaringsgericht leren.

De jongeren bij COVIDA zijn er gevoelig voor tegenslagen, maar ook voor successen. Dat succesgevoel wil COVIDA versterken én verankeren zodat het ook bruikbaar is in andere situaties. Tegelijkertijd leren de jongeren dat het niet vanzelf gaat. Er moet gewerkt worden om iets te bereiken. In dit geval zal het gaan om een vrij zware fysieke, maar ook mentale en praktische voorbereiding. Grenzen verleggen kan als je op voorhand doelen uittekent. De jongeren staan aan de vooravond van een volwassen leven en COVIDA wil hen leren dat een doelgerichte aanpak zal helpen om successen te realiseren en grenzen te verleggen en wil hen zo goed mogelijk voorbereiden voor het gebrek aan beschermde leefomgeving zodra ze meerderjarig worden.

Het traject bestaat uit 3 jaar grenzen verleggen, dit door sportieve activiteiten, waaronder meerdaagse voettochten in het buitenland. De unieke ervaringen en leermomenten (begeleid door een professioneel team) die de jongeren hierbij opdoen dragen bij tot hun persoonlijke ontwikkeling en leert hen zelf verantwoordelijkheid nemen om succes te bereiken.

Steun door ehvl
€10.000
Organisatie
COVIDA
COVIDA