MPI De Dageraad

De Dageraad is een school voor buitengewoon kleuter en lager onderwijs die opvoeding en onderwijs verschaft aan leerlingen met lichte tot ernstige mentale beperkingen. Ook kinderen met autisme, socio-emotionele en/of gedragsproblemen kunnen hier terecht. De school heeft ook een internaat met een capaciteit van 58 bedden.

Project: verdere uitbouw SOEMOE

Met Soemoe wil de Dageraad ruimtes inrichten die fungeren als sociale oefenruimte voor kinderen uit kansarme gezinnen waarbij extra aandacht is voor emotionele ondersteuning en het oplossen van (gedrags-) problemen. De ruimtes kunnen multifunctioneel gebruikt worden: om leerlingen opnieuw tot rust te laten komen, om problemen te herstellen en om leerlingen op te vangen die er niet in slagen om in een grote groep te functioneren.

In de ruimten kan ook worden samengewerkt met ouders of externe hulpverleners. Bij eventuele crisissituaties vindt een kind er rust en structuur. Doel is om de sociale vaardigheden van het kind te verbeteren en zijn zelfbeeld te verhogen. Het kind te leren om probleemoplossend te werken, de studiebetrokkenheid te verhogen en om systematisch en intensief aandacht te besteden aan waarden en normen.

MPI De Dageraad Kortessem

Tapstraat 12
3720 Kortessem
011/37.92.11


http://schoolweb.g-o.be/mpi/kortessem

YouTube

Organisatie
MPI De Dageraad
MPI De Dageraad