Kameleon vzw

 

Deze vzw biedt maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren van 5 tot 15 jaar de mogelijkheid om aan te sluiten bij bestaande vrijetijdsinitiatieven. Tevens stimuleert Kameleon de reguliere vrijetijdsinitiatieven om open te staan voor en drempelverlagend te werken naar kansengroepen toe.

 

Project: Toeleiding van maatschappelijk kwetsbare kinderen, jongeren, ouders, asielzoekers en kinderen met een beperking naar het reguliere cultuuraanbod binnen de gemeente.

 

Met dit project wil Kameleon het cultuuraanbod binnen de gemeente bekend maken bij de doelgroep. Zo wordt hen een zinvolle vrijetijdsbesteding aangeboden met het oog op aansluiting bij de cultuurverenigingen waardoor de kansen op integratie binnen de maatschappij verhogen. Voor de uitvoering van dit project zal worden samengewerkt met cultuurcentrum CC Muze en de Academies voor Beeldende Kunsten.Samen willen zij een ontmoetingsruimte creëren waar verschillende nationaliteiten van elkaar kunnen leren, elkaar kunnen leren kennen en samen op zoek kunnen gaan naar de talenten van ieders eigenheid.

 

 

vzw Kameleon

Waterleidingstraat 14

3550 Heusden-Zolder

+32-11-57 43 68

vzwkameleon@gmail.com

Organisatie
Kameleon vzw
Kameleon vzw