• Bethanië vzw

Kijk eens wat wij hebben gemaakt!

 

Voor kinderen die (tijdelijk) niet thuis kunnen verblijven is het belangrijk om verbinding te blijven hebben met hun ouders, deze te versterken en te geloven in het eigen kunnen en succes te ervaren.

 

Via allerlei workshops versterkt Bethanië de band tussen het kind en zijn of haar ouders of iemand anders die van betekenis is voor het kind en positief bijdraagt tot zijn of haar ontwikkeling. Dit kunnen grootouders zijn, pleegouders,…

 

Creatief bezig zijn samen met de ouders doet kinderen op alle domeinen groeien en helpt hen uitgroeien tot evenwichtige en zelfbewuste jongeren. Hierdoor zullen ze bewustere keuzes maken waardoor ze meer succeservaringen zullen opdoen. Creatief bezig zijn geeft hen ook de mogelijkheid om tot rust te komen na een lange schooldag en mogelijks te ontsnappen aan stressvolle situaties, zoals bv conflicten met andere kinderen. Doordat ze samen aan een taak werken met andere kinderen, leren ze belangrijke sociale vaardigheden.  Via de knutselactiviteiten leert het kind ook resultaatgericht werken en verantwoordelijkheid dragen.

 

Steun EHvL : 4.000 euro

Projecten die we steunen

Ga terug naar overzicht