De Berk

De Berk is een school voor buitengewoon kleuter- en lager onderwijs voor jongens en meisjes van 2,5 tot 13 jaar. Zij richten zich vooral tot kinderen met leerstoornissen, kinderen met een lichte mentale handicap, kleuters en lagereschoolkinderen met autisme of met een matige tot ernstige mentale handicap.

Project: Ontdek je fiets

Omdat een groot aantal van de kinderen met een beperking nooit in het bezit zal zijn van een rijbewijs is het belangrijk dat ze zich leren verplaatsen op een andere manier. Met 'Ontdek je fiets' wil GVBBO de Berk fietsen integreren bij bewegingstherapie en LO lessen, maar ook een fietsatelier oprichten. In dat fietsatelier kunnen de leerlingen kleine herstellingen aan de fiets leren uitvoeren, zoals banden oppompen, band plakken/vervangen,…

Wanneer de leerlingen zich leren verplaatsen met de fiets, zich leren gedragen in het verkeer zijn ze ook in de mogelijkheid om deel te nemen aan diverse activiteiten in hun woonomgeving en breiden ze hun sociaal netwerkt uit. 

Naast de kinderen is het ook de bedoeling om de ouders te betrekken in dit project en zo de sociale integratie bevorderen.

 

Steun door ehvl
€7.500
Organisatie
De Berk
De Berk 2019