Fred

De organisatie Fred heeft als doel meer kinderen in contact te brengen met cultuur. Dit vanuit een gedeelde visie dat cultuur sociaal is en vorm geeft aan het samenleven. Deelnemen aan cultuur maakt kinderen mentaal en fysiek gezonder, leidt tot een grotere emotionele betrokkenheid en meer zelfreflectie. Het versterkt de sociale banden tussen kinderen, in de eigen groepen en daarbuiten. De meest democratische vorm om kinderen meer in contact te brengen met kunst en cultuur is via de scholen want daar worden immers alle kinderen bereikt, ook de maatschappelijk kwetsbare kinderen.

Project: Woordfabriek, een verbeeldend project rond taalkracht

Dit schooljaar timmerden de Bilzerse culturele instellingen samen met 800 leerlingen van 15 Bilzerse lagere scholen en de lagere en middelbare graad van Kunstkoepel - Academie voor Beeld met poëtische tovertrucjes aan Woordfabriek. Ze creëerden een land vol taal en verbeelding en maakten samen een verbluffende Bilzerse Woordfabriek! 

Op vrijdag 15 februari vond het grote slotfeest plaats in De Kimpel in Bilzen. Kinderen en hun ouders konden er terecht voor verfrissende workshops zoals ‘Pimp je tas’ en ‘Stickerfabriek’, een meet and greet met Valeria Docampo, de illustratrice van het boek ‘Het land van de grote woordfabriek’, extra toonmomenten en winterse lettersoep.

De expo was ook nadien nog te bezichtigen in de bibliotheek en EXPOkimpel, alsook in de Kunstkoepel - Academie voor Muziek en Theater.

Steun door ehvl
€2.540
Organisatie
Fred
Fred 2019