G-Karateclub Leopoldsburg

G-Karate Leopoldsburg is een onafhankelijke club en richt zich op mensen met een beperking. De trainingen worden gegeven door internationaal geschoolde trainers met een hart voor deze doelgroep.

Project: Leopoldsburg G-Karateclub: sport voor iedereen met een beperking

G-Karateclub Leopoldsburg biedt aangepaste karatetrainingen aan kinderen en jongeren met een mentale en/of fysieke beperking, autisme, enz. De trainingen worden aangepast aan ieders mogelijkheden, met gevoel voor het clubgebeuren.  Voor de G-Karateka’s beogen ze een verbetering van zowel het fysieke als het mentale welzijn, alsook het aanleren van sociale vaardigheden. 

Het aantal G-karateka’s is jaar na jaar gestegen waardoor de club zich de volgende jaren verder op het G-sport gebeuren wenst te professionaliseren via opgeleide trainers. Door een samenwerking met de reguliere Karateclub Leopoldsburg wordt ook de integratie van mensen met een beperking bevordert. Ze willen laten zien dat kinderen en jongeren met hun beperking evengoed een topprestatie kunnen leveren, elk volgens hun eigen mogelijkheden. 

Naast de karatetrainingen bieden ze de kinderen en jongeren ook de mogelijkheid om deel te nemen aan wedstrijden en andere vrijetijdsactiviteiten zoals een sportdag, BBQ, nieuwjaarsreceptie, wandeling, Sinterklaasfeest, Paasfeest,… Dat zorgt ervoor dat de leden en hun familie een hechte, warme groep vormen, die elkaar steunen en tips uitwisselen over hun dagelijkse bezorgdheden binnen een gezin met een aandachtspersoon.  

Steun door ehvl
€3.110
Organisatie
G-Karateclub Leopoldsburg
G-Karate 2019