• G-Karateclub Leopoldsburg

Leopoldsburg G-Karateclub: sport voor iedereen met een beperking

 

Jongeren met een beperking en hun familie vinden moeilijker de weg naar het sporten, maar ook naar randactiviteiten waarbij de klemtoon ligt op het groepsgevoel en het gezellig samenzijn.

 

G-Karateclub Leopoldsburg is een recent opgestarte G-sportclub in Leopoldsburg. Ze bieden aangepaste karatetrainingen aan jongeren en volwassenen met een mentale en/of fysieke beperking, autisme, enz. De trainingen worden aangepast aan ieders mogelijkheden, met gevoel voor het clubgebeuren.  Voor de G-Karateka’s beogen ze een verbetering van zowel het fysieke als het mentale welzijn, alsook het aanleren van sociale vaardigheden. Door een samenwerking met de reguliere Karateclub Leopoldsburg wordt ook de integratie van mensen met een beperking bevordert.

 

Naast de karatetrainingen bieden ze de jongeren ook de mogelijkheid om deel te nemen aan wedstrijden en andere vrijetijdsactiviteiten zoals een sportdag, BBQ, nieuwjaarsreceptie, wandeling, Sinterklaasfeest, Paasfeest,… Dat zorgt ervoor dat de leden en hun familie een hechte, warme groep vormen, die elkaar steunen en tips uitwisselen over hun dagelijkse bezorgdheden binnen een gezin met een aandachtspersoon.  

 

Steun EHvL : 3.110 euro

Ga terug naar overzicht