• GO! Basisschool Europaschool Genk

Bevorderen sociale vaardigheden

 

Leerlingen die over minder sociale vaardigheden beschikken kunnen moeilijker omgaan met tegenslagen. Het is belangrijk dat ook zij sterk in hun schoenen staan, de nodige hindernissen kunnen nemen en vervolgens een succesvolle schoolloopbaan uit te bouwen.

 

Leerlingen uit kansarme gezinnen willen we kansen bieden om sociaal ‘sterker’ de overgang naar het secundair onderwijs te laten maken via enerzijds een 3-daagse gericht op ‘samenwerking’ – ‘weerbaarheid’ – ‘omgaan met tegenslag’ – … en anderzijds een traject met coaches in het gezin waar gewerkt/gepraat wordt over de valkuilen die er kunnen zijn bij de overgang naar het secundair onderwijs.

 

 

Tijdens de 3-daagse krijgen de leerlingen de kans om sterken en zelfstandiger te worden. Maar naast de leerlingen is het ook belangrijk om de ouders te betrekken in het verhaal. Via het project gaat men de ouders leren hoe ze hun kinderen beter kunnen ‘begeleiden’ en structuur geven, zodat de leerlingen op een gezonde basis hun huiswerk kunnen maken, kunnen deelnemen aan buitenschoolse activiteiten, samen een schoolkeuze maken,…

 

Steun EHvL : 5.000 euro

Ga terug naar overzicht