• GO! Basisschool Europaschool Genk

Bevorderen sociale vaardigheden

 

Een schoolloopbaan is voor sommige kinderen een fluitje van een cent voor anderen een zeer hobbelig parcours.  Los van de capaciteiten van het kind weten we dat het voor kinderen uit kansarme gezinnen een enorme uitdaging is.  Niet alleen voor het kind op zich maar ook voor de ouders. 

 

Om ook deze kinderen alle kansen te geven om een succesvolle schoolloopbaan uit te bouwen en zo ook alle kansen te bieden op een succesvolle tewerkstelling later, organiseert De GO! Basisschool Europaschool in Genk een 3-daagse waar intensief met deze kinderen gewerkt wordt.  Samenwerking, zelfkennis, weerbaarheid, …. Allemaal vaardigheden die nodig zijn om succesvol in het leven te staan. 

 

Naast dit intensieve traject gaat de school ook nauw samenwerken met de ouders.  Want zij zijn de basis voor een goede structuur en zijn mee verantwoordelijk voor de fundamenten van hun kind.   Voor deze kwetsbare ouders is deze intensieve begeleiding waarbij ze de nodige informatie over de mogelijkheden maar ook de nodige handvaten krijgen zeer waardevol. 

 

Steun EHvL : 5.000 euro

Ga terug naar overzicht