• Groep INTRO vzw

POWERTOOLS XL, een initiatief om trauma gerelateerde klachten te herkennen en te verminderen en de integratie en het welbevinden van vluchtelingjongeren te bevorderen

 

Minderjarige asielzoekers hebben heel wat meegemaakt wat een goede sociaal-emotionele ontwikkeling en schools functioneren in de weg kan staan. Vaak is er sprake van specifieke problematieken en begeleidingsbehoeften die te maken hebben met cultuur en taal, maar ook met psychologische noden zoals rouw, verlies of trauma.

 

Via dit project gaat men vroegtijdig trauma’s signaleren en de veerkracht van vluchtelingenjongeren versterken. Hierdoor gaat men trauma gerelateerde klachten verminderen en de integratie en het welbevinden van deze jongeren bevorderen.

 

Door stil te staan bij zichzelf en eventuele trauma’s, kunnen de leerlingen terug veerkracht en stabiliteit vinden. Dit bevordert het normale verwerkingsproces en vergroot de kans dat deze leerlingen zich positief kunnen ontwikkelen, zowel op persoonlijk als op schools vlak. Daarnaast leren ook de begeleiders om traumasignalen te herkennen en gepast te reageren, wat onrechtstreeks ook de kansen voor toekomstige jongeren bevordert.

 

Steun EHvL : 7.500 euro

Ga terug naar overzicht