Jongerenwerking Pieter Simenon vzw

De vzw Jongerenwerking Pieter Simenon is actief in het kader van Jongerenwelzijn, Bijzondere Jeugdbijstand en Jeugdbescherming. Ze bieden verblijf, begeleiding en afhandeling van delicten voor verschillende doelgroepen van jongeren. Jongerenwerking Pieter Simenon gaat op een creatieve, dynamische en open manier verbindingen maken, breuken voorkomen en relaties tussen jongeren, hun leefomgeving en de samenleving herstellen.

Project: Boksen en paarden hand in hand. Als middel om te komen tot een versterkte basishouding voor jongens in de jeugdhulp.

Samenwerken met jongens uit de Bijzondere Jeugdzorg betekent voortdurend opzoek gaan naar een manier om een ingang te vinden in hun leefwereld en hen op een niet schoolse manier toch zoveel mogelijk bij te leren. Boksen en paardrijden zijn ideale ingangspoorten om jongeren bewust te maken over hun gedrag, wat de impact hiervan is op anderen en hieraan sturing te geven. Boksen door fysiek en mentaal bezig te zijn; paarden omdat ze een spiegel zijn en veel vertellen over onszelf. 

Door actief met hen bezig te zijn, ze fysiek moe te maken en hun uit hun comfortzone te halen kom je automatisch op heel wat leermomenten en pijnpunten. De begeleider geeft tegelijkertijd als rolmodel zoveel mogelijk bagage mee aan deze dikwijls getekende jongeren. Door de techniek van Boksen en paardrijden komen de begeleiders samen met hen tot succeservaringen en leren ze doorzetten en op een positieve manier handvaten te geven voor de realiteit. 

Steun door ehvl
€7.500
Organisatie
Jongerenwerking Pieter Simenon vzw
Jongerenwerking Pieter Simenon 2019