• Judoclub Gruitrode vzw

G-judo tornooi Trofee van de Donderslag

 

Voor kinderen met een beperking is het niet makkelijk om aan sport te doen o.w.v. de extra begeleiding en differentiatie op maat die vereist is.  

 

Om personen met een beperking ook de mogelijkheid te bieden om judo te beleven in een wedstrijdsfeer op maat organiseert judoclub Meeuwen-Gruitrode jaarlijks het internationale G-judo tornooi ‘Trofee van de Donderslag’.

Het aantal deelnemers en deelnemende clubs stijgt elk jaar zienderogen, alsook het aantal deelnemende landen. Bedoeling is om elk jaar meer judoka’s met een beperking de kans te geven om deel te nemen aan het G-judo tornooi Trofee van de Donderslag.

 

De openingsceremonie, opwarming, wedstrijden en de medailleceremonie nadien zorgen ervoor dat de G-sporters in het middelpunt van de belangstelling staan. Ze voelen zich erkend en topsportatleten. Deze ervaringen bevorderen het algemeen welzijn van de deelnemers. Via het tornooi wilt men ook bewustwording bereiken bij mensen. Men toont op het tornooi dat personen met een beperking ook aan judo kunnen doen, meer nog, kunnen deelnemen aan wedstrijden.

 

Steun EHvL : 1.000 euro

Ga terug naar overzicht