MPI De Dageraad

MPI De Dageraad is een school voor buitengewoon onderwijs met een internaat van het GO! De school biedt onderwijs aan leerlingen met een mentale beperking, leerstoornissen of autisme. 

Project: Internaat De Dageraad waar iedereen graag op pad gaat 

De reguliere middelen die het MPI ontvangt, laten niet toe om een uitgebreid aanbod buiten de lesuren aan te bieden. Ook in de thuissituatie van deze kinderen is het doen van activiteiten vaak niet mogelijk terwijl dit voor de kinderen een grote meerwaarde is in hun verdere ontwikkeling. Door het aanbieden van zowel creatieve - sportieve - educatieve - als seizoensgebonden activiteiten, kunnen de kinderen (op ieders niveau en basis van ieders kunnen) op een creatieve manier onze maatschappij, zichzelf en anderen leren kennen.  

Zo zal hun motorische ontwikkeling gestimuleerd worden tijdens de sportactiviteiten, laten ze hun fantasie de vrije loop tijdens creatieve workshops en zullen hun sociale vaardigheden verbeteren. Op die manier kunnen de kinderen zo goed mogelijk worden voorbereid op onze samenleving en geven we hen de kans op te groeien tot gelukkige, zelfstandige, verdraagzame en kritische jongeren.

Steun door ehvl
€6.000
Organisatie
MPI De Dageraad
MPI De Dageraad 2019