• MPI De Dageraad

MPI De Dageraad op stap dankzij Een Hart voor Limburg

 

MPI De Dageraad, een thuis voor kwetsbare kinderen met een mentale beperking, leerstoornis of autisme, gaat aan de slag met de slogan ‘Internaat De Dageraad waar iedereen graag op pad gaat’ en dankzij de steun van EHvL ook “kan“ gaan.   De reguliere middelen die het MPI ontvangt, laten niet toe om een uitgebreid aanbod buiten de lesuren aan te bieden.   Ook in de thuissituatie van deze kinderen is het doen van activiteiten vaak niet mogelijk terwijl dit voor de kinderen een grote meerwaarde is in hun verdere ontwikkeling. 

 

Door het aanbieden van zowel creatieve - sportieve - educatieve - als seizoensgebonden activiteiten, kunnen de kinderen (op ieders niveau en basis van ieders kunnen) op een creatieve manier onze maatschappij, zichzelf en anderen leren kennen.  

 

Zo zal hun motorische ontwikkeling gestimuleerd worden tijdens de sportactiviteiten, laten ze hun fantasie de vrije loop tijdens creatieve workshops en zullen hun sociale vaardigheden verbeteren.

 

Op die manier kunnen de kinderen zo goed mogelijk worden voorbereid op onze samenleving en geven we hen de kans op te groeien tot gelukkige, zelfstandige, verdraagzame en kritische jongeren.

Ga terug naar overzicht