• MPI De Dageraad

Internaat De Dageraad waar iedereen graag op pad gaat

 

Het is belangrijk om kinderen met een mentale beperking, leerstoornis of autisme op een zo goed mogelijke manier voor te bereiden op onze samenleving.

 

 

Via dit project wilt men dat doen door een gevarieerd activiteitenpakket aan te bieden. Activiteiten waarbij iedereen leert omgaan met het belang van samenwerking, respect voor ieders eigenheid, verlies en win situatie. De ontwikkeling van ieders creativiteit, zelfvertrouwen en socialisatie. Toekomstgericht werken en plezierbeleving.

 

Het belang van de diversiteit in het activiteitenpakket moet ervoor zorgen dat elk kind aan een aangepaste activiteit kan deelnemen volgens zijn eigen kunnen en leeftijd, en dit zowel bij sport -, creatieve –, culturele – of thema activiteiten.

Zo zullen de motorische vaardigheden verder ontwikkeld worden tijdens de sportactiviteiten en kunnen ze hun fantasie de vrije loop laten gaan en hun emoties leren uitdrukken tijdens de creatieve activiteiten.

Door de internen optimaal te begeleiden hierin kunnen ze groeien tot gelukkige, zelfstandige, verdraagzame, creatieve en kritische jongeren.

 

Steun EHvL : 6.000 euro

Projecten die we steunen

Ga terug naar overzicht