• OnderOns vzw

Een veilig en uitdagend nest voor KOALA

 

Gezinnen in armoede bouwen vaak een strategie op van ‘overleven’ waarin tijd vrij maken en ontspanning vaak op de laatste plaats komen.

 

Binnen het KOALA project organiseert men laagdrempelige activiteiten voor kinderen tussen 0 en 3 jaar, die ouders de kans bieden om tijd vrij te maken om met hun kind bezig te zijn. Via gevarieerd spel materiaal leren de kinderen hun eerste sociale vaardigheden en kunnen vanuit een veilige omgeving verder op ontdekking gaan. Deze ondersteuning zorgt ervoor dat de kinderen met minder achterstand aan de kleuterschool kunnen beginnen. Tegelijkertijd wordt het sociaal netwerk van de ouders uitgebreid en verhoogt hun draagkracht, wat de kinderen ten goede komt.

Door het inrichten van een veilige, warme en stimulerende ontmoetingsruimte wilt men ervoor zorgen dat ouders zich er thuis voelen en dat ze graag terugkomen.

 

Doordat de ontmoetingsruimte zich bevindt bij kinderopvang De Egeltjes, hoopt men de vooroordelen die kwetsbare ouders hebben over kinderopvang te kunnen wegnemen, waardoor ze de stap naar werk of opleiding gaan zetten.

 

Steun EHvL : 7.500 euro

Ga terug naar overzicht