• Steunfonds Sint-Oda â Stijn vzw

‘Ik wil zélf vooruitgaan’ – of het belang van mobiliteit voor personen met een ernstige meervoudige beperking

 

Kinderen met een ernstige meervoudige beperking zijn niet in staat om zichzelf of hun rolstoel vooruit te bewegen. Hierdoor zijn ze steeds afhankelijk van derden om verplaatsing te ervaren. Leven betekent bewegen en bewegen betekent ontwikkelen. De tragedie van immobiliteit, zichzelf niet kunnen voortbewegen, wordt vaak onderschat.

 

Sinds vele jaren worden in Sint Oda verschillende AKKA-plateau’s dagelijks gebruikt. Een aantal bewoners zouden meer ‘vooruitgang’ boeken als de plaat meer mogelijkheden bood. De nieuwe AKKA-smart geeft hierop een antwoord. Het plateau heeft meer mogelijkheden op vlak van besturing dan de oude plateau’s.

 

Het Akka-plateau is een plaat waarop eender welke stoel, rolstoel of zitmogelijkheid… geplaatst kan worden. Wanneer een persoon dus door zijn ontwikkeling de plaat ontgroeit (vb. door aankoop van een eigen elektrische rolwagen) kan de plaat gebruikt worden door andere bewoners.

Dankzij de joystick van de nieuwe AKKA-smart wordt het mogelijk om op een vloeiende manier van richting te veranderen, net als bij een elektrische rolwagen. Het plateau (XL) kan ook zwaardere rolwagens vervoeren (tot 130 kg).

 

Steun EHvL : 7.500 euro

Ga terug naar overzicht