• Twinsporten

Een sport- en animatiedag voor kinderen, jongeren en volwassenen, al dan niet met een beperking

 

Kinderen met een beperking hebben vaak niet de kans om kennis te maken met een uitgebreid aanbod aan activiteiten. Daarenboven krijgen ook mensen van jeugd-, sport- en culturele verenigingen niet altijd de kans om de mogelijkheden van deze kinderen en jongeren te zien.

 

Daarom organiseert Twinsporten in 2019 voor de negende keer Twinsporten, een sport- en animatiedag voor iedereen, maar in het bijzonder voor kinderen en jongeren met een beperking. Ze kunnen volledig gratis deelnemen aan de dag. Het terrein is ingericht als een pretpark met verschillende themahoeken waar tal van activiteiten te doen zijn. Het doel is inclusie en dat kinderen elkaar accepteren zoals ze zijn en elkaar mee betrekken in het spel. 

 

Door te proberen en te proeven van een groot gamma activiteiten kunnen de deelnemers hun talenten en interesses ontdekken. De nadruk ligt op integratie en inclusie. Na 8 edities kan men zeggen dat dit initiatief bijdraagt tot de integratie van mensen met een beperking in een gemeenschap. Ook tijdens de activiteit zelf ontstaan levenslange vriendschappen en kan men zien dat mensen met en zonder beperking elkaar helpen om zo veel mogelijk van alle activiteiten te kunnen genieten.

 

Steun EHvL : 7.500 euro

Ga terug naar overzicht