• Vzw Jeugdmuziekschool Bree

Muziek met Kleuren

 

Kinderen met een mentale beperking hebben weinig kansen tot het volgen van muziekonderwijs. En dit ondanks het feit dat het meestal erg gemotiveerde en vaak zeer getalenteerde kinderen zijn op muzikaal vlak. Bovendien is muziek erg belangrijk in de ontwikkeling van deze kinderen.

 

De Jeugdmuziekschool van Bree geeft deze kinderen de kans om muziek te beoefenen, binnen de muziekafdeling ‘muziek met kleuren’, die vorig schooljaar ingericht werd. ‘Muziek met kleuren’ is notenleer speciaal voor kinderen met een mentale beperking (ADD, ADHD, ASS,…). In kleine klasjes worden de kinderen spelenderwijs aangemoedigd tot muzikale vorming en expressie.

 

Naast de lessen, waaraan het kind deelneemt samen met medeleerlingen, zijn er ook momenten waarop het kind kan tonen aan ouders, familie en vrienden wat het al geleerd heeft. Afhankelijk van hoe het kind evolueert is het mogelijk dat hij of zij doorgroeit naar het traditionele muziekonderwijs. Belangrijk is dat het tempo hiervan bepaald wordt door het kind zelf.

 

Steun EHvL : 3.000 euro

Ga terug naar overzicht