• Vzw KOHH, campus VBS ?t oogappeltje

ZILL voor kansarme kinderen en kinderen met een beperking

 

Kinderen met een mentale of fysieke beperking en kinderen in kansarmoede kunnen vaak niet ten volle participeren in de school. Hiervoor is ander (ortho)didactisch materiaal nodig. Via het project ‘Zin in leren! Zin in leven!’ krijgen ook zij die kans.

 

Via de aankoop van specifiek (ortho)didactisch materiaal willen we de doelstellingen van het nieuwe leerplan, met als eerste insteek de socio-emotionele en muzische ontwikkeling, maximaal kunnen realiseren bij de kinderen met een beperking of kinderen in kansarmoede.

Via de aangepaste materialen gaan ze alle kinderen de mogelijkheid geven om te participeren in de schoolcontext.

 

In de snoezelruimte kunnen kinderen enerzijds tot rust komen, maar kunnen ze elkaar ook ontmoeten in een rustige sfeer. In deze ruimte worden de kinderen via verschillende zintuigen geprikkeld. Door middel van de muziekpanelen worden kinderen met een visuele beperking uitgedaagd om op onderzoek te gaan en te experimenteren. Via de tweezits fietsen kunnen kinderen met een motorische beperking of kinderen die weinig ervaring hebben met het fietsen o.w.v. hun thuiscontext toch de beleving van het fietsen ervaren.

 

Steun EHvL : 6.000 euro

Ga terug naar overzicht