Auxilia vzw regio Limburg

Auxilia vzw is een organisatie van vrijwilligers die leerhulp geeft aan kinderen en jongeren in kansarmoede. Beperkte financiële middelen zijn hierbij niet de enige leidraad, ook een situatie kan kansarm zijn. Leerlingen worden aangemeld via sociale diensten, CLB’s, scholen of door ouders en leerlingen zelf. Niet elke leerhulp leidt per se naar diploma’s of getuigschriften. De begeleidingen kunnen ook iemand uit een sociaal isolement halen, zelfverzekerder en assertiever maken. Kortom: ze bevorderen het welzijn van de leerlingen en willen hen vooral sterker in het leven helpen staan.

Auxilia als online studiehulp

De coronacrisis was studiehulp aan huis en op school uitgesloten. Daarom schakelde Auxilia onmiddellijk om naar online hulp. Op die manier vindt de studiehulp een aansluiting bij het reguliere online onderwijs. Online hulp zorgt ervoor dat minder leerlingen onder de radar verdwijnen. De vrijwilliger helpt enerzijds de leerling om digitale vaardigheden te ontwikkelen en anderzijds in hun schoolse vragen. Op deze manier trachten zij de achterstand te verkleinen. Vrijwilligers ontvangen een professionele opleiding rond digitalisering.

Covid: aankoop digitale starterspakketten

Met de extra middelen die Auxilia ontvangt wensen zij volgende hulpmiddelen aan te kopen noodzakelijk in het ondersteunen van kwetsbare gezinnen:

Aankoop digitale starterspakketten, overwegend voor middelbare schoolleerlingen: software, randapparatuur en indien nodig een laptop.

Steun door ehvl
€8.250
Organisatie
Auxilia vzw regio Limburg
Auxilia vzw regio Limburg