Terug naar het overzicht
Gouden partner
Gouden partner

Het Jessa Ziekenhuis streeft als één van de grootste Vlaamse ziekenhuizen naar een ruim aanbod van topklinische geneeskunde en hoogkwalitatieve patiëntenzorg. 

Het ziekenhuis telt 1003 erkende bedden, verspreid over drie campussen: campus Virga Jesse en campus Salvator in Hasselt en campus St.-Ursula in Herk-de-Stad. Hiermee behoren we tot de top 5 van niet-universitaire ziekenhuizen in Vlaanderen. Met 372 artsen en arts-assistenten en 3000 medewerkers is het Jessa Ziekenhuis de tweede grootste werkgever in Limburg.

Het Jessa Ziekenhuis streeft ernaar om in een bredere regio het voorkeurziekenhuis te zijn voor patiënten en verwijzers. Daarvoor werken we nauw samen met de eerste lijnzorg, andere ziekenhuizen, universiteiten en hogescholen. Door de krachten te bundelen kunnen onze artsen en medewerkers zich sterk specialiseren. Continue investering in medische toptechnologie en vakbekwame medewerkers vormt een hoeksteen van het beleid van het Jessa ziekenhuis.

Jaarlijks nemen we ongeveer 38 000 patiënten op. Daarnaast zijn er meer dan 47 000 daghospitalisaties en vinden er tienduizenden raadplegingen per jaar plaats. Ons ziekenhuis wil een kwalitatief hoogstaande verzorging bieden aan een prijs die voor iedereen betaalbaar blijft. Onze organisatie staat open voor de verschillende levensbeschouwelijke overtuigingen.

Het Jessa Ziekenhuis vindt daarnaast ook een sterk sociaal engagement belangrijk. Verschillende projecten, vaak met initiatief vanuit medewerkers, kregen al onze steun. De keuze voor " Een Hart voor Limburg" was dan ook een logische volgende stap in onze maatschappelijke rol. Als organisatie kunnen wij zo op een structurele manier meewerken aan de realisatie van verschillende projecten die de levenskwaliteit in onze provincie verbeteren.

Meer informatie: www.jessazh.be