Sterrendiner 6 december 2023

ster

Maar ons Sterrendiner biedt meer. Naast het gastronomische aspect van de avond hebben we nog meer verrassingen voor u in petto! Op het podium zullen artiesten optreden die u laten swingen en ontroeren. Als klap op de vuurpijl veilen we de prachtige kunstwerken uit de Duckparade Expo Hasselt 2023, waarbij bekende namen zoals Piet Stockmans, Marylène Madou en Ben Peeters hun creativiteit hebben gevierd op onze gevederde vrienden. 

Ontdek hieronder alle stukken uit de veiling.

Annemie Martens
Ik ben Martens Annemie. Mijn kunst is het DNA van mijn persoonlijkheid. Ik benadruk The funny way of Art. Kunst dat je gelukkig maakt. Mijn popart is pure nostalgie met een boodschap. Kunstgalerij Zennart- www.zennart.be
Inzetprijs: 3.500€
The happyness off life
Marylène Madou
Maryléne madou bedrukt o.a. zijden sjaals met haar kleurrijke prints, die vaak een combinatie van fauna, flora en grafische elementen bevatten. Ze werkt als kunstenares en ontwerpster voor haar eigen merk, dat intussen uitgroeide tot een begrip in België. In Maryléne's wereld word je ondergedompeld in positiviteit, unieke kleurencombinaties en wereldse verhalen.
www.marylenemadou.com
Inzetprijs: 2.000€
Duck visiting my garden
Liesje Reyskens
Niets is wat het lijkt. Zelfs niet wanneer de onschuld ervan afdruipt. Dat is de controverse die fotografe Liesje Reyskens opzoekt in haar werk! Liesje heeft een voorliefde voor jonge, lieftallige modellen die in een over kleurrijke wereld vol roze en blauw als poppen meebewegen in het vaste ritme van de maatschappij. Het resultaat is een applicatie die als een sprookjeskikker de perfecte prinsessen en vaak surreële taferelen in haar fotografie tot leven kust.
www.liesjereyskens.com
Inzetprijs: 3.500€
sDuck on you
Sarah Reynders-1
Sarah is een taxidermiste uit Zolder gespecialiseerd in het opzetten van katten en honden. Huisdieren zijn meer dan ooit onderdeel van het gezin. Als ze komen te overlijden vinden mensen steeds vaker de weg naar taxidermie. In haar atelier wordt vaarwel tot ziens en maakt verdriet plaats voor een tastbare herinnering.  
www.sarahreynders.be
Inzetprijs: 2.200€
Poes
Atelier Haute Cuisine
"Benny Conings en Bernd Tyskens bundelden hun krachten in het collectief Atelier Haute Cuisine. Het heeft niets met eten of koken te maken maar net zoals koks proberen ze door verschillende ingrediënten te combineren een groter geheel te creëren. Deze mix van ingrediënten geïnspireerd uit het dagelijkse leven en benaderd vanuit een ander perspectief kan diverse resultaten tot gevolg hebben zoals lichtsculpturen, installaties en objecten die balanceren tussen sculptuur en design.
www.haute-cuisine.be
Inzetprijs: 2.500€"
Sliced Duck
Kevin Oyen
Het werk van Kevin, de beeldhouwer die met staal werkt, is indrukwekkend en robuust. Zijn creaties omvatten vaak abstracte vormen en organische lijnen die in contrast staan met het harde materiaal dat hij gebruikt. Kevin's vermogen om staal te manipuleren en het een gevoel van beweging en elegantie te geven, is bewonderenswaardig. Zijn sculpturen zijn te zien in zowel binnen- als buitenruimtes, waar ze een opvallend element vormen.
www.kevinoyen.com
Inzetprijs: 4.000€
Ducky Duck
Piet Stockmans
Hoe fijn is het om creatief te zijn, met een eenvoudig materiaal als klei. Ik werk er al mijn hele leven mee en de nieuwe ideeën blijven komen. Hoe schitterend is het dat ik mezelf iedere dag kan uitdrukken met dit witte goud, het porselein. Altijd met dezelfde filosofie van tastbaarheid en kwetsbaarheid. Aldus Piet Stockmans
https://www.pietstockmans.com/nl/
Inzetprijs: 4.000€
The Flying Duckman
Ambassadeurs
Virginie, Hanne en Cynthia zijn ambassadeurs van Een hart voor Limburg. Ze hebben samengewerkt om een glamour eend te ontwerpen ten voordele van Een Hart voor Limburg. Op deze creatieve manier vragen zij aandacht voor het goede doel. Ze dragen zo hun steentje / (st)eendje bij aan het welzijn van kinderen en jongeren in Limburg
Inzetprijs: 1.000€
Glamour girl
Ben Peeters
Ben Peeters zijn werk is een unieke mix van schilderijen, muurschilderingen. Hij kenmerkt zich door minimalisme, verfijnde details en het gebruik van sterke kleuren. Hij laat zich inspireren door elementen uit de natuur, waarbij hij vaak organisme vormen extraheert en vereenvoudigt tot kleurrijke vormen en landschappen.
www.benpeeters.com
Inzetprijs: 1.000€
Smilerduck
Jan Latinne
Mijn geboortedorp Hamont is en blijft nog altijd mijn belangrijkste inspiratiebron. In het kind is de kiem aanwezig van wat de volwassene ooit zal worden", Aldus Jan Latinne. "Ik groeide erop in een warme geborgenheid en in een zorgeloze vrijheid. De straat was ons speelplein. Ik ervoer mijn jeugd als een soort aards paradijs. In mijn herinneringen is die wereld van destijds nog altijd stralend aanwezig. "
janlatinne.com
Inzetprijs: 3.500€
De Kinderrechter
Kaat Bollen
Kaat Bollen laat met dit "kunstzinnig bloot" zien dat naakt niet altijd onprettig en vies moet zijn. Maar ook speels en van alle tijden. Deze fluo-eend zorgt zeker voor enkele amusante gesprekken.
Inzetprijs: 1.000€
Naked duck
KRC Genk FRZA
Als logistieke partner kon een eend met het nieuwe tenue van KRC Genk niet ontbreken. Deze eend is ondertekend door alle huidige spelers van de 1ste ploeg en draagt het rugnummer van onze ambassadeur Maarten Vandervoordt.
Inzetprijs: 1.000€
Forza
Koen Vanmechelen
In deze tekening transformeert Vanmechelen het iconische Medusa beeld tot een nieuw idee van wat evolutie is. In tegenstelling tot de mythische figuur, draagt ze niet enkel slangen, maar ook kippen op haar hoofd. De kip staat voor Vanmechelen symbool voor energie en leven en verwijst naar zijn wereldbefaamde Cosmopolitan Chicken Project. De kip is de T-Rex van vroeger, reptielen zijn haar evolutionaire broeders. Deze Medusa is zo de veruitwendiging van verandering van DNA, beweging die in gang gezet wordt. Medusa is geen monster maar een genezer.
https://www.labiomista.be/ccp
Inzetprijs: 10.000€
No title - mixed media
Kunstenaars 6 december 2023