We bouwen mee aan een betere toekomst voor kinderen.

Wat we doen

2020; wat een bijzonder jaar! 60 projecten kunnen dit jaar op ons rekenen, goed voor een totaal van 425.000euro:

  • 38 projecten binnen onze jaarlijkse oproep

  • 22 projecten extra met specifieke noden uit het onderwijs omwille van Covid-19 ism LSM en Provincie Limburg

Alle projecten kan je rustig nalezen in onze Special 2020.

In onze flyer kom je meer te weten over onze werking en het soort projecten dat we ondersteunen.

Ons eigen project: G-Sport bewegen van binnen naar buiten

Naast de algemene projectoproep waarin Een Hart voor Limburg in 2020 maar liefst 38 projecten financieel ondersteunt, zet het Streekfonds ook in op grotere noden binnen de Provincie. Een voorbeeld hiervan is ons eigen incubatorproject ‘G-Sport bewegen van binnen naar buiten’.

Lees verder
€5.000

vzw Warm Hart- Houthalen-Helchteren

Warm Hart organiseert reeds verschillende jaren huiswerkbegeleiding voor lagereschoolkinderen en een oudergroep. Ze bereiken hierbij hoofdzakelijk kinderen en ouders met een andere thuistaal en laag opgeleide ouders. De digitale kloof werd tijdens de lockdown zeer duidelijk. Een laptop binnen brengen in een gezin en zorgen voor een internetaansluiting is niet voldoende. Het ontbrak in veel gezinnen aan de basiskennis rond werken met een pc waardoor de kinderen er niet in slaagden om aan de slag te gaan met de online taken. Bij ouders die de Nederlandse taal niet goed beheersen was het extra moeilijk om op afstand pc-ondersteuning te geven. Een aantal ouders signaleerden ook problemen rond het structureren van het thuisonderwijs.  

Lees verder
€4.495

VZW PAS – Genk

In Genk is er al een enorme ongekwalificeerde uitstroom in het onderwijs. Daarom zet VZW PAS al sinds jaar en dag in op het versterken van de onderwijskansen van kinderen en jongeren in kwetsbare gezinnen. Tijdens de coronacrisis merkten ze dat er heel wat van deze kinderen/jongeren geen laptop of tablet hadden; als er wel een was die vaak moesten delen met andere gezinsleden; dat hun ouders vaak niet vertrouwd waren met de werking van Smartschool/Bingel en hun kinderen dus niet adequaat konden opvolgen.  

Lees verder

Events

Collega's voor Kinderen

Collega's voor Kinderen

Ga de uitdaging aan en breek mee het record: vorig jaar klopten we af op 45.623,48 euro.

Dit jaar willen we met uw hulp dat bedrag verpulveren!

Lees verder

Nieuws