Gemeente Pelt

Pelt is een onderwijsgemeente; er wonen 2.163 jongeren tussen 12 en 18 jaar en er gaan 3.253 naar een secundaire school. Pelt draagt het label van kindvriendelijke gemeente. In het meerjarenplan van gemeente is veel aandacht voor het flankerend onderwijsbeleid met als doel jongeren met een verhoogd risico op kwetsbaarheid extra kansen te bieden.

Appèl(t): De naam verwijst naar: beroep doen op anderen om je eigen kracht te (her)ontdekken, het aanwezig zijn op school en het is een woordspeling op de naam van de gemeente Pelt

Jongeren brengen hun jeugd grotendeels door op school. Voor sommigen is dit een behoorlijke uitdaging: ze voelen zich niet goed in hun vel en de school heeft niet altijd de mogelijkheid een antwoord te bieden op vragen rond psycho-educatie. Dit project wil concreet inzetten op de leerlingen van het 6de jaar om bepaalde thematieken bespreekbaar te maken en hun mentale weerbaarheid te verhogen. De coördinatoren zijn brugfiguur in het project door hun vertrouwensband. Aanvullend aan de expertise van de leerkrachten doen ze beroep op jongerenwerkers die vaak deze jongeren al kennen van op de straat (hangplekken, overkophuizen,…) en in hun eigen context. Het project zorgt voor extra impulsen om schooluitval te voorkomen.

Steun door ehvl
€5.000
Organisatie
Gemeente Pelt
Locatie
Pelt