Nieuws

11 sep 2020

Onze nieuwe flyer is er

Onze nieuwe flyer is binnen. Een beknopte folder waarin je kennis maakt met onze werking en de organisaties die we steunen.

 

Lees verder
26 aug 2020

Project in de kijker: MM Vertellingen Junior

De Gemeente Maasmechelen wilt via het project 'MM Vertellingen Junior', dat in 2020 kan rekenen op steun van EHvL, kinderen en hun ouders betrekken bij het verhaal rond taal en (voor)lezen.

Lees verder
26 aug 2020

Limburg maakt zich op voor de start van het nieuwe schooljaar

We kunnen er niet omheen.  Er is een leven voor en een leven na Corona, ook zo voor het onderwijs.  Het onderwijs heeft alles op alles gezet om de gevolgen van de onverwachte lockdown en het afstandsonderwijs in goede banen te leiden.   

Lees verder
13 aug 2020

Uitzonderlijk éxtra fiscaal voordeel voor giften in 2020

Uitzonderlijke situaties vragen om uitzonderlijke maatregelen. COVID-19 treft iedereen zwaar, ook Een Hart voor Limburg.

Lees verder
15 jun 2020

Bijzondere projectoproep COVID-19 staat online

Naast onze jaarlijkse projectoproep, waarvoor 300.000 euro voorzien is, werden de krachten gebundeld met LSM (Limburg Sterk Merk) en de Provincie Limburg. 

Lees verder
19 mei 2020

Projectoproep 2021 staat online

In 2021 ondersteunt Een Hart voor Limburg opnieuw projecten die kansenbevorderend werken voor maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren (van o tot 18 jaar).

We hebben het dan over kinderen met een mentale of fysieke beperking, kinderen met gedrags– of leerstoornissen of kinderen die in armoede opgroeien.

Lees verder
07 mei 2020

CosmoGolem kleurplaat

De Cosmogolem is een houten reus die symbool staat voor kinderwensen. Via het houten luikje ter hoogte van zijn hart kunnen kinderen wensen, boodschappen, gedichten, tekenen bezorgen en in bescherming geven aan de Cosmogolem.

Lees verder
04 mei 2020

Nieuwe woorden leren in een vreemde taal dankzij WRTS.be

Dankzij WRTS.be leert je kind op een snelle, makkelijke en gratis manier nieuwe woorden in een vreemde taal.

Lees verder
23 apr 2020

Toon jouw hart voor Limburg

De impact van de crisis op kwetsbare kinderen en jongeren is immens.

Maar we laten hen niet alleen. Niet vandaag. Niet morgen. Samen zullen we er voor hen zijn. Jij. Wij. Alle Limburgers.

Lees verder
21 apr 2020

Wil jij ook onze zorg-helden helpen?

Vertel op www.helpdehelpers.be wat jouw talenten zijn, zowel medisch en niet-medische profielen zijn welkom.  

Lees verder
06 apr 2020

Thuiswerken met kinderen, zo pak je het aan! (bron MyFamily)

Het corona-virus houdt het hele land in de ban. Heel wat mama’s en papa’s zitten sinds deze week thuis met hun lieftallige kroost, en werken vaak ook van thuis uit. Een nieuwe, en niet altijd evidente, combinatie.

Lees verder
02 apr 2020

Blijf in uw kot concerten

Nu artiesten dor de corona-maatregelen hun speelkansen voor een hele tijd kwijt zijn geraakt, en net als gewone stervelingen opgesloten zitten in hun kot, heeft Het Belang Van Limburg besloten om muzikaal talent een duwtje in de rug te geven met de Blijf In Uw Kot Concerten.

Lees verder
02 apr 2020

De impact van Corona op mensen met een verstandelijke beperking

De richtlijnen rond Corona vragen veel van mensen met een verstandelijke beperking. Gewone dagelijkse activiteiten moeten ze vaker uitvoeren, zoals handen wassen, of mogen juist niet meer, zoals naar groepsbijeenkomsten gaan. Bovendien vallen sommige professionele steunfiguren weg, doordat zij zo veel mogelijk vanuit thuis werken.

Lees verder
01 apr 2020

Limburg heeft je hart nodig

Ons hart gaat onvoorwaardelijk naar alle Limburgers die tijdens deze crisis onze provincie draaiende houden. Ook al zijn we niet bij elkaar, we zijn er voor elkaar. Solidair.

Lees verder
01 apr 2020

De allermooiste verhaaltjes van tante Els

Dat voorlezen tal van voordelen heeft weet tante Els als geen ander. Ze startte onlangs dan ook haar eigen Facebook pagina, waar ze elke dag een nieuw verhaaltje voorleest.

Lees verder