• Autisme Limburg vzw

Bypass, creatieve workshops voor jongeren met ass

 

Kinderen en jongeren met autisme kunnen vaak niet deelnemen aan het reguliere aanbod van vrijetijdactiviteiten door o.a. hun tekorten in sociale interacties. Om hun talent te kunnen laten ontwikkelen binnen een veilig kader, dienen bepaalde randvoorwaarden ingevuld te zijn.

 

Via het project word een brug gemaakt tussen jongeren met ass (vanaf 6 jaar) en creatieve vrijetijdsorganisatie Villa Basta door het gezamenlijk aanbieden van workshops. Binnen het ruime aanbod van workshops wordt ingespeeld op verschillende aspecten: verbale expressie, fantasie, associatief denken, gevoelens uiten, durven reageren, … Veelal vaardigheden die voor deze jongeren moeilijk zijn in het dagelijkse leven. Nadien kunnen ze deze vaardigheden toepassen op diverse levensdomeinen en dragen ze bij tot een verhoogde participatie en integratie in de maatschappij.

 

Het uiteindelijke doel is de jongeren een kans te bieden om binnen een veilig klimaat de overstap te maken naar het reguliere aanbod. Daarnaast leert Villa Basta via deze weg de specifieke noden van deze doelgroep kennen en kan deze implementeren in hun werking. Via een omweg -bypass- bereiken we uiteindelijk het doel van participatief samenwerken en integratie.

 

Steun EHvL : 5.000 euro

Ga terug naar overzicht