• BuBaO de Dolfijn

Een oase van rust voor de leerlingen van BuBaO de Dolfijn

 

Het komt vaker voor dat leerlingen niet meer kunnen functioneren binnen een klasgroep of niet meer om kunnen met de leertechnische druk die het huidige onderwijssysteem hen oplegt. Aangezien deze leerlingen niet meer voltijds kunnen meedraaien in de klassen en voortdurend op zoek zijn naar vluchtroutes en rust, is men gaan nadenken over een alternatieve manier van aanpak.

 

Voor deze leerlingen gaat men een groene oase creëren.

Het project omvat 3 deelprojecten, een moestuin, dierenpark en klusjesteam. Vanuit de 3 deelprojecten willen we de betrokken leerlingen een aantal vaardigheden aanleren die ze binnen hun verdere schoolcarrière en leven gaan nodig hebben.

Daarnaast leren deze leerlingen ook zorg dragen voor elkaar, de natuur en de dieren waar ze verantwoordelijk voor zijn. Op die manier leren ze niet enkel schoolse vaardigheden maar zullen ze ook op sociaal en relationeel vlak sterker in het leven staan.

 

Doordat veel van deze leerlingen kiezen voor een secundaire opleiding in de richting van dierenverzorging, nijverheid en tuinbouw, kunnen we hen via dit project al kennis laten maken met deze sectoren. Hierdoor wordt hun engagement om het goed te blijven doen op school vergroot en geven wij hun een voorsprong in hun ontwikkeling.

 

Steun EHvL : 4.575 euro

Ga terug naar overzicht