Semi-internaat 't Trapke vzw

 

Semi-internaat 't Trapke maakt deel uit van dienstencentrum 't Weyerke in Heusden - Zolder. Het semi-internaat is een dagopvang voor kinderen en jongeren tot 21 jaar die door hun handicap een opvang in het onderwijs niet of nog niet aankunnen. De handicap kan een matig, ernstig, diep of een meervoudige handicap zijn. Een team van mensen uit verschillende disciplines volgt de totale ontwikkeling van het kind op. Het doel is enerzijds de ontwikkeling te stimuleren en de mogelijkheden te onderhouden en anderzijds voldoende rust en ontspanning te bieden. Daarnaast gaat er aandacht naar ondersteuning van het gezin zodat het thuiswonen van het kind haalbaar blijft.

Project: Snoezel-doe-tuin

't Trapke wil aanpalend aan haar nieuwbouw een Snoezel-doe-tuin aanleggen. Zo'n tuin biedt de mogelijkheid om de zwaar zorgbehoevende kinderen motorisch uit te dagen en hun zintuigen te stimuleren. Voor de motorisch actieve kinderen voorziet men aangepaste speeltoestellen die ook gebruikt kunnen worden in het kader van de kinesitherapie.

Eens de tuin klaar is, kunnen de kinderen van een nabijgelegen kinderdagverblijf uitgenodigd worden om te komen spelen in de tuin. Dit ter bevordering van de integratie tussen kinderen zonder en kinderen met een handicap.

Dagopvang 't Trapke
Heusden Zolder7
011/53.95.93

Organisatie
Semi-internaat 't Trapke vzw
Semi-internaat 't Trapke vzw