• Koninklijke Sporting Hasselt vzw

Meet the World!

 

‘Straatvoetballers’ met een passie voor voetballen, maar die niet kunnen integreren in reguliere verenigingen, omwille van het financiële aspect of door mobiliteitsproblemen. Via het project ‘Street Heroes’ hebben ook deze kinderen hun weg gevonden naar de voetbalclub.

 

Met het project "Meet the world" wordt een verdere stap gezet met een geheel concept van voorbereidingen, voorrondes en uiteindelijk finales aangeboden aan de betreffende kansengroepen om hen nog meer uit te dagen hun talenten in groepsverband te tonen.

 

 “Meet the world” i.s.m. SKF-Tongeren voorziet diverse voetbaltornooien voor kansarme jeugd tussen 11 en 15 jaar met als orgelpunt een door SKF bekostigde deelname aan een wereldvoetbaltornooi in Zweden. Het project voorziet de samenwerking met sociale actoren en welzijnsorganisaties om te leiden naar voetbalinitiaties, trainingen én de tornooien. Op deze manier bieden ze deze jongeren de kans om te werken aan een positief traject waarin ze hun droom kunnen waarmaken en ook hun persoonlijkheid kunnen verrijken door deze sportieve ontmoetingen en het actief nastreven van een droom.

 

Steun EHvL : 7.500 euro

Ga terug naar overzicht