Projecten

Exact 644. Dat is het aantal projecten die sinds 2004 financiële ondersteuning kregen. Goed voor een totaalbedrag van 3.515.099 miljoen euro

Benieuwd naar de projecten die we dit jaar ondersteunen? Neem dan zeker een kijkje in onze Special 2020. Naast de projecten, kom je er ook meer te weten over het incubatorproject 'G-sport bewegen van binnen naar buiten, waar we naartoe willen de komende jaren én je maakt kennis met de mensen achter Een Hart voor Limburg.

Om tegemoet te komen aan de gevolgen van de Coronacrisis hebben we samen met Limburg Sterk Merk en de Provincie Limburg een extra projectoproep gelanceerd. Hieronder kan je kennismaken met de 22 goedgekeurde projecten, goed voor een totaalbedrag van 105.365 euro.

Akindo vzw

De vzw Akindo organiseert al meer dan 50 jaar vakanties voor kinderen en jongeren uit sociaal kwetsbare milieus.

Lees verder

ART 27 vzw (Het Berenhuis)

Het Berenhuis is een vrolijk centrum voor taalactivering en kunsteducatie in Heusden-Zolder.

Lees verder

Auxilia vzw

Medewerkers van de vrijwilligersorganisatie Auxilia geven 1 à 2 uur per week les aan schoolgaande kinderen, jongeren en volwassenen die een leerdoel beogen, maar over beperkte kansen beschikken en nergens anders terechtkunnen om hun doel te bereiken.

Lees verder

Avali vzw

Zwemclub Avali vzw organiseert zwemlessen aan personen met een beperking. Het gaat voornamelijk over kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. We geven zowel watergewenning als training aan competitiezwemmers.

Lees verder

Bazarts vzw

Bazarts vzw is een organisatie die creativiteit wil bevorderen bij kinderen, met of zonder beperking, jong of oud, allochtoon of autochtoon.

Lees verder

Buddy bij de wieg

Buddy bij de wieg is een project ism PXL waarbij studenten vroedkunde en sociaal verpleegkunde kwetsbare gezinnen ondersteunen tijdens de zwangerschap, geboorte en kraamperiode.

Lees verder

BuSO De Wissel

De Wissel is een school voor Buitengewoon Secundair Onderwijs in Genk.

Lees verder

BuSO Sint-Elisabeth

BuSO Sint-Elisabeth organiseert secundair onderwijs voor leerlingen met speciale behoeften.

Lees verder

BuSO Sint-Gerardus

BuSO Sint-Gerardus is een school in het buitengewoon secundair onderwijs.

Lees verder

CAW Limburg vzw

CAW Limburg vzw biedt laagdrempelige, cliëntgerichte en kwaliteitsvolle hulp aan mensen. Dit onder de vorm van informatie en advies, psychologische begeleiding, preventie en ook onderdak in crisissituaties.

Lees verder

CIG De Zeshoek vzw

De Zeshoek is een Centrum voor Integrale Gezinshulp, erkend door het agentschap jongerenwelzijn.

Lees verder

De Droomboom vzw

VZW De Droomboom biedt kansarme kinderen en jongeren wekelijks naschoolse activiteiten aan; gebaseerd op plezierige, zinvolle en positief geïnspireerde vrijetijdsbesteding.

Lees verder

De Egeltjes vzw

De Egeltjes vzw is een kinderopvang voor peuters of kleuters met stekeltjes. Dit zijn kinderen uit kwetsbare gezinnen, kinderen met een ontwikkelingsvertraging, een handicap, autisme, kinderen komende uit moeilijke gezinssituaties.

Lees verder

De Oever vzw

Saudade is een leer- en leefgroep voor Niet Begeleide Buitenlandse Minderjaringen te Lummen. Bij Saudade willen we de jongeren een plek geven waar ze zich thuis kunnen voelen. We stimuleren hun sociale vaardigheden en leren ze deelnemen aan het sociale leven.

Lees verder

De Terrilling vzw

De 3 scholen uit Beringen-Mijn (De Horizon, Het Mozaïek, ’t Ateljeeke) gingen dit schooljaar samen met opbouwwerk RIMO Limburg en de dienst Samenleven van de stad van start met een Brede School.

Lees verder